Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Od 4 lat wypiekamy chrupiące pieczywo z produktów naturalnie bezglutenowych na tym samym zakwasie od samego początku. Nasze chlebki mają w swoim składzie tylko to co niezbędne do świetnego smaku, wyglądu oraz sytości. Nasze chleby nie są zalecane dla osób z celiakią bądź innymi chorobami, przy których koniecznej est całkowite wyklucznie glutenu. Więcej informacji: www.manufakturachleba.pl www.facebook.pl/manufakturachlebawroclaw
Świetny sposób na rozgrzanie się i pobudzenie przemiany materii – dynia i rozmaryn w chrupiącej skórce. Dzięki dodatkowi pulpy dyniowej jest bardziej wilgotny i sprężysty.

Przypomina smak i kolor Prowansji, a może Toskanii…? Bez mąki pszennej, żytniej, owsianej, czy jęczmiennej, wegański, bez mleka, jaj, czy masła. Bogaty w betakaroten i antyoksydanty, bez gotowych mieszanek, ani ulepszaczy, wytwarzany metodą rzemieślniczą.

Skład:

-mąka gryczana (jasna, niepalona)

-mąka ryżowa,

-mąka kukurydziana,

-mąka ziemniaczana,

-pulpa z pieczonej dyni,

-zakwas gryczany,

-siemię lniane,

-olej rzepakowy,

-rozmaryn

-woda,

-sól.

Wartość odżywcza (na 100g produktu):

Wartość energetyczna: 1146kJ/ 273kcal
Tłuszcz ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 11 g (1,5 g)
Węglowodany (w tym cukry): 35 g (1,1 g)
Błonnik: 4,3 g
Białko: 7,5 g
Sól: 1,0 g
Przechowywanie:

Naszym chlebkom najlepiej jest w opakowaniu i schowanymi w lodówce. Należy od czas do czasu otworzyć opakowanie żeby nie zgromadziła się w środku wilgoć. Tak przechowywany chleb, odwdzięczy się zachowaniem świeżości przez długi czas.

Jeżeli widzisz, że porcja jest dla Ciebie i tak za duża – pokrój w cienkie kromeczki i zamróź. Najsmaczniejsze są po podpieczeniu w opiekaczu lub rozmrożeniu na patelni.

Wysyłka: wysyłamy produkty od poniedziałku do czwartku. Jeżeli zamówienie zostało złożone do godziny 15:00, wysyłamy kolejnego dnia. W przeciwnym razie, wysyłamy dzień później.

WAŻNE! W naszej piekarni nie używamy żadnych produktów glutenowych niemniej jednak nasze wypieki mogą zawierać śladowe ilości glutenu. W związku z tym, nie są zalecane osobom chorym na celiakię bądź inne choroby, które wymagają całkowitego wykluczenia glutenu.