Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Od 4 lat wypiekamy chrupiące pieczywo z produktów naturalnie bezglutenowych na tym samym zakwasie od samego początku. Nasze chlebki mają w swoim składzie tylko to co niezbędne do świetnego smaku, wyglądu oraz sytości. Nasze chleby nie są zalecane dla osób z celiakią bądź innymi chorobami, przy których koniecznej est całkowite wyklucznie glutenu. Więcej informacji: www.manufakturachleba.pl www.facebook.pl/manufakturachlebawroclaw
Zdrowe, domowe ciasto o egzotycznym smaku.

Bez mąki pszennej, żytniej, owsianej, czy jęczmiennej, bezmleczny, bez gotowych mieszanek, ani ulepszaczy. Doskonały jako zdrowy deser, rozgrzewający, wytwarzany metodą rzemieślniczą (jak domowe ciasto).

Skład:

W każdym chlebie są:

-2 dojrzałe banany,

-mąka gryczana jasna,

-mąka kukurydziana,

-cukier trzcinowy,

-siemię lniane,

-olej roślinny,

-cynamon,

-kardamon,

-rodzynki,

-soda oczyszczona,

-sól,

-posypka – wiórki kokosowe.

Wartość odżywcza:

Wartość energetyczna: 1063kJ/ 253kcal
Tłuszcz ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 8,5 g (5,9 g)
Węglowodany (w tym cukry): 38 g (5,1 g)
Błonnik: 4,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 1,0 g

Przechowywanie:

Naszym chlebkom najlepiej jest w opakowaniu i schowanymi w lodówce. Należy od czas do czasu otworzyć opakowanie żeby nie zgromadziła się w środku wilgoć. Tak przechowywany chleb, odwdzięczy się zachowaniem świeżości przez długi czas.

Jeżeli widzisz, że porcja jest dla Ciebie i tak za duża – pokrój w cienkie kromeczki i zamróź. Najsmaczniejsze są po podpieczeniu w opiekaczu lub rozmrożeniu na patelni.

Wysyłka: wysyłamy produkty od poniedziałku do czwartku. Jeżeli zamówienie zostało złożone do godziny 15:00, wysyłamy kolejnego dnia. W przeciwnym razie, wysyłamy dzień później.

WAŻNE! W naszej piekarni nie używamy żadnych produktów glutenowych niemniej jednak nasze wypieki mogą zawierać śladowe ilości glutenu. W związku z tym, nie są zalecane osobom chorym na celiakię bądź inne choroby, które wymagają całkowitego wykluczenia glutenu.