Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Od 4 lat wypiekamy chrupiące pieczywo z produktów naturalnie bezglutenowych na tym samym zakwasie od samego początku. Nasze chlebki mają w swoim składzie tylko to co niezbędne do świetnego smaku, wyglądu oraz sytości. Nasze chleby nie są zalecane dla osób z celiakią bądź innymi chorobami, przy których koniecznej est całkowite wyklucznie glutenu. Więcej informacji: www.manufakturachleba.pl www.facebook.pl/manufakturachlebawroclaw
Mogą go jeść nawet osoby z tak rzadkimi alergiami, jak np. na ryż, czy kukurydzę, które z natury są bezglutenowe. Węglowodany złożone z pełnych ziaren są długo uwalniane do krwi. Chleb nie zawiera mąki pszennej, żytniej, owsianej, orkiszowej, czy jęczmiennej. Jest wegański, bez gotowych mieszanek, ani ulepszaczy, wytwarzany metodą rzemieślniczą. A czarnuszka na skórce jednych urzeka i innym przeszkadza. Jeśli Tobie przeszkadza – daj znać i będzie bez czarnuszki. Takie czary mary.

Skład:

mąka gryczana niepalona,

mąka jaglana,

mąka ziemniaczana,

woda,

zakwas gryczany,

olej rzepakowy,

sól,

posypka – czarnuszka, siemię lniane.

Wartość odżywcza (na 100g produktu):

Wartość energetyczna: 1064kJ/ 252kcal
Tłuszcz ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 4,8 g (0,4 g)
Węglowodany (w tym cukry): 44 g (2,9 g)
Błonnik: 5,3 g
Białko: 6,0 g
Sól: 1,2 g
Wysyłka: wysyłamy produkty od poniedziałku do czwartku. Jeżeli zamówienie zostało złożone do godziny 15:00, wysyłamy kolejnego dnia. W przeciwnym razie, wysyłamy dzień później.

WAŻNE! W naszej piekarni nie używamy żadnych produktów glutenowych niemniej jednak nasze wypieki mogą zawierać śladowe ilości glutenu. W związku z tym, nie są zalecane osobom chorym na celiakię bądź inne choroby, które wymagają całkowitego wykluczenia glutenu.