Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Roguska Struga To mała mleczarnia rzemieślnicza położona w samym sercu Warmii w Kolonii Redy, 3 km od Lidzbarka Warmińskiego. Produkty w niej wytwarzane powstają z mleka krowiego z lokalnych gospodarstw bezpośrednio po udoju. Dlaczego to ważne, że bezpośrednio po udoju? Bo mleko nie jest „męczone” dalekimi transportami i zmianami temperatury, przez co zachowuje maksimum swoich walorów. Nasze produkty wytwarzamy metodami tradycyjnymi i zgodnie ze sztuką, a zasada która nam przyświeca to wskrzeszenie zapomnianych smaków znanych z dzieciństwa. Jako firma rodzinna (AGROVIS) funkcjonujemy na rynku od 1992 roku. Od 10 lat prowadzimy szkolenia serowarskie. Roguska Struga to efekt wieloletniego gromadzenia wiedzy i doświadczenia. Nad jakością mleka czuwa lekarz weterynarii, a nad jakością naszych produktów dr inż. technologii mleczarstwa. Dlatego nasze wyroby zawierają tylko to co niezbędne. Nie stosujemy wzmacniaczy smaku ani przedłużaczy trwałości. Zapraszamy i życzymy smacznego!
Jogurt to zdecydowanie najpopularniejszy mleczny napój fermentowany. Nasz jogurt tradycyjny produkujemy z mleka odtłuszczonego dostarczonego do naszej mleczarni bezpośrednio po udoju. W jego składzie jest tylko mleko krowie i kultury bakterii, bez żadnych zbędnych dodatków i stabilizatorów, dlatego jest to jak najbardziej jogurt naturalny. Kultury bakterii jogurtowych znane są z tego, że mają nieoceniony dobroczynny wpływ na florę jelitową, dzięki czemu spożycie jogurtu pozytywnie wpływa na odporność, która ma swoje źródło właśnie w jelitach. Między innymi dlatego spożywanie jogurtu jest zalecane przy kuracji antybiotykowej oraz po jej zakończeniu w celu odbudowania właściwej flory jelitowej. Jogurt to również doskonałe źródło wapnia. Na koniec dodajmy, że jogurt jest produktem niskokalorycznym o zawartości tłuszczu około 2,5%, przez co stanowi zdrowy, pożywny a przede wszystkim sycący element zrównoważonej diety.