Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Zapraszamy do sklepu www.werka.eu „Werkowanie” - to zaokrąglanie ciasta na chleb. WERKA® nawiązuje do historii naszej rodziny, gdzie od dobrych stu lat mąka i chleb stanowią świat, wokół którego przez pokolenia toczyło się nasze codzienne życie. Nasze branżowe tradycje rodzinne, sięgają 1910 roku, kiedy to pradziadek Jan Dudek, młynarz we własnym młynie-wiatraku świadczył usługi dla okolicznych rolników zmieniając ziarna zbóż w mąkę. W drugiej linii rodowej, dziadek Henryk Cichowski od roku 1927 w Szczecinie, zapoczątkował swój fach jako piekarz. Obecnie efektem jego ciężkiej, wieloletniej pracy oraz jego żony Teodozji, jest prężnie działająca firma na rynku warszawskim. Od 1970 roku Jan Dudek wraz z żoną Danutą, córką H. Cichowskiego, rozpoczął prowadzenie własnej cukierni, dziś znanej i lubianej przez rzeszę klientów, Cukierni EKLER w Mińsku Mazowieckim. W 2018 roku postanowiliśmy powrócić do korzeni młynarsko-piekarskich i podjęliśmy się ambitnego celu - wprowadzenia na rynek prozdrowotnych wyrobów z ziaren zbóż i pieczywa świeżego. Po rocznych próbach wypiekowych i opracowaniu oryginalnych receptur, pragniemy podzielić się z Państwem wyjątkowym smakiem chleba i zaoferować nową jakość mąk bez dodatków chemicznych oraz bułek tartych z czystych mąk Werka® Pieczywo i mąki dla zdrowia.
Zapraszamy do sklepu: www.werka.eu

Naturalna mieszanka wypiekowa chleba bezpszenicznego gryczanego "Gryczany Skarb"
Upiecz samemu chleb Gryczany Skarb z dodatkiem parzonych mąk żytnich, co w naturalny sposób poprawi jakość Twojego pieczywa. Powolny proces zaparzania, który przechodzą nasze mieszanki, gwarantuje nam, że „Gryczany Skarb” za każdym razem będzie wyglądał jak chleby sprzed lat. Mieszanka chlebowa powstaje na bazie mąk żytnich: sitkowej i pytlowej oraz mąk gryczanych: jasnej, ciemnej i z łuski gryki.
Mieszanka służy do przygotowania chleba na zakwasie.
Naturalna mieszanka chlebowa WERKA®
to satysfakcja z domowego wypieku chleba. Odpowiednio skomponowana mieszanka mąk żytnich: pytlowej, sitkowej i mąki żytniej parzonej, oraz gryczanych - daje możliwość samodzielnego upieczenia chleba o recepturze identycznej z chlebem bezpszenicznym"Gryczany Skarb"