Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Jesteśmy małą masarnią, zajmującą się rozbiorem i przetwarzaniem mięsa. Dostarczane mięso pochodzi od znanych nam (z imienia i nazwiska) rolników, co gwarantuje najwyższą jakość żywca. Posiadane doświadczenie pozwala na wybieranie i przygotowywanie najlepszych świeżych porcji mięsa. Zapraszamy do zakupów!
Jest często jedzony na śniadanie (smażony lub pieczony). Powszechnie występuje w przepisach kulinarnych. Szczególną popularność zyskał w angielskim kręgu kulturowym. Boczek typu polskiego (mięsno-tłuszczowy, wycinany z części brzusznej świni) jest znany w krajach anglojęzycznych jako "streaky bacon" i jest tam mało popularny (nieco bardziej w USA). Bekon używany do śniadania angielskiego, jest wycinany z innych obszarów mięsa wieprzowego, np. z polędwicy (droższy i wysokiej jakości "back bacon").

Cena 4,10 zł
Ilość 200 gram
Opakowanie Hermetycznie zamknięte w worek
Trwałość do 7 dni- produkt krótkotrwały