Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o. Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół. Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Pieprz czarny to suszone, niedojrzałe jagody. Wśród wszystkich rodzajów pieprzu jest najmocniejszy w smaku najlepiej smakuje świeżo zmielony. Stosuje się go bezpośrednio na potrawę. Do gotowanych lub pieczonych potraw powinien być dodawany pod koniec, aby zachować pełnię aromatu. Podczas długiej obróbki cieplnej robi się gorzki.

Pieprz czarny jest to najwyższej jakości pieprz ziarnisty dostępny na rynku.Jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich potraw. Posiada intensywny zapach i smak, podnosi walory smakowe wszelkich dań. Pieprz cały używa się do zup, bulionów i marynat, natomiast pieprz mielony ma nieograniczone zastosowanie. Pieprz czarny jest najbardziej ostrym ze wszystkich rodzajów pieprzu, dlatego należy stosować go w ilości umiarkowanej.Całe ziarna używa się do sosów, zup, bulionów, marynat, natomiast zmielony ma szersze zastosowanie, praktycznie nieograniczone (także do potraw mięsnych, warzyw, gulaszu, ryb, drobiu, sałatek, zapiekanek, jaj, makaronów, sosów, sałatek, serów).Wspomaga trawienie - pomocny w różnego rodzaju dietach.Wspomaga ukrwienie tkanek, wzmacnia mięśnie.



wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 255 Kcal
tłuszcz 3 g
nasycony kwas tłuszczowy 1 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 1 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 65 g
błonnik 27 g
cukier 1 g
białko 11 g
sód 44 mg
potas 1259 mg
witamina A 299 IU
witamina C 21 mg
wapno 437 mg
żelazo 28,9 mg
cynk 1,4 mg
miedź 1,1 mg


Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl