Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o. Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół. Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Imbir w proszku i świeży korzeń imbiru to dwie niemal zupełnie różne przyprawy, w kuchni zdecydowanie różnią się smakiem. Natomiast w medycynie mają takie same właściwości lecznicze.
Imbir, to jedna z najstarszych i najcenniejszych przypraw Dalekiego Wschodu. Jego zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Imbir suszony ma zupełnie inny smak niż imbir świeży. Świeży nadaje wyrazistości owocom morza, potrawom mdłym i tłustym mięsom. Lubi się z zielem angielskim, liściem laurowym, goździkami, gałką muszkatołową i pieprzem. Suszony znakomicie komponuje się z innymi, korzennymi przyprawami, takimi jak cynamon, goździki czy kardamon. Doskonały do słodkich potraw, sałatek owocowych, pieczonych jabłek, ciast, herbatników i napojów, również tych alkoholowych takich, jak np. znane i lubiane piwo imbirowe. Zarówno świeży jak i suszony imbir powinny znaleźć swoje stałe miejsce w każdej kuchni przez okrągły rok.



wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 347 Kcal
tłuszcz 6 g
nasycony kwas tłuszczowy 2 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 1 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,3 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 70,8 g
błonnik 12,5 g
cukier 3,4 g
białko 9 g
sód 32 mg
potas 1343 mg
witamina A 147 IU
witamina C 7 mg
wapno 116 mg
żelazo 4,7 mg
cynk 4,7 mg
miedź 0,5 mg

Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl