Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Oferuję OCET JABŁKOWY jakości EKO domowej roboty z jabłek swojskich papierówek, starej odmiany 'Czerwona' , Lobo, złota i szara reneta, Spartan.
Jabłka z drzew bez chemicznych oprysków pestycydów i insektycydów.
BUTELKA SZKLANA 0,5L zakrętka metalowa i na każdej butelce plomba termokurczliwa.

Bardzo smaczne, słodkie jabłka
Dodaję miodu naturalnego ze swojskiej pasieki do fermentacji, co wzbogaca walory lecznicze i smakowe octu!

Cukrzycy i osoby odchudzające się nie muszą martwić o słodkość miodu ponieważ cukry są przerabiane przez fermentację w kwas octowy za pośrednictwem bakterii octowych.

Jest to ocet o silnym działaniu można rzec o nim koncentrat, ponieważ jest zrobiony z 15 kg jabłek na 30 litrowy balon octu

jabłka są siekane w całości ze skórką co zapewnia witaminy i minerały.

Wytworzony na wodzie nie chlorowanej, ze studni rodzinnej (40m) badanej SANEPID zdatnej do picia.Filtrowanej przez markowy filtr uzdatniający do picia. filtr węglowy i osmotyczny usuwający nadmiar żelaza. Woda ma właściwości jak źródlana. studnia głębinowa

Lekko filtrowany przez grube sito dla zachowania maksimum wartości i naturalnych pektyn-Zawiera naturalny drobny osad osadzające się na dnie, pochodzi on z jabłek.(Do picia zalecam wstrząsnąć przed użyciem) Jest to błonnik jabłkowy i cenne polifenole stanowiące dodatkowy prebiotyk -pokarm dla bakterii

Mocny zapach octowy, uzyskuje kwasowość +/- 4% zależy od partii i odmiany jabłek.

Nie jest tak kwaśny jak przemysłowy, ale Naturalnie wychodzi tylko taki ocet.
Domowy ocet nie jest pasteryzowany i filtrowany z wszystkiego co cenne w owocu.

Także co ciekawe wiele cennych substancji dla naszej flory bakteryjnej powstaje w naturalnym occie>
Tutaj polecam zgłębić temat w internecie (probiotyki, biotyki, synbiotyki, antybiotyki)

Fermentację i dojrzewanie octu przeprowadzam w szklanych 30l butlach. Wszystko starannie myte za każdym razem gorącą wodą i dezynfekowane spirytusem zapewnia czystość produkcji bez pleśni i innych niepożądanych fermentów.

Rozlewany w butelki szklane nowe z korkami metalowymi i zabezpieczone każda dodatkowo plombą- kapturkiem termokurczliwym.
Ocet Jabłkowy to Super dodatek do potraw, marynowania.

Dodawany do napoi tworzy izotonik i dobrze gasi pragnienie dodając energii i oczyszczając organizm.

Idealnie łagodzi trądzik i inne schorzenia skórne.

wewnętrznie dokwasza żołądek likwiduje wrzody i zgagę, helikobakter, poprawia trawienie.

W PRODUKCJĘ WKŁADAM WIELE SERCA, WSZYSTKO JEST HIGIENICZNIE ROBIONE I MYTE CO OWOCUJE DOBRĄ JAKOŚCIĄ I TRWAŁOŚCIĄ OCTU.

informacje o occie ze strony
http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Naturalny-antybiotyk-do-picia-Zabija-wszelkie-infekcje,wid,17170829,wiadomosc.html

Ocet jabłkowy

Ma bardzo korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Dowodem na to są nie tylko praktyki związane ze stosowaniem go jako leku w czasach starożytnych i w medycynie ludowej, ale także badania naukowe.

Angielscy lekarze odkryli, że specyfik ten wpływa na lepsze przyswajanie cukrów u osób cierpiących na cukrzycę typu 2, a także podnosi stężenie frakcji „dobrego” cholesterolu HDL, obniżając poziom trójglicerydów.

Współcześnie coraz więcej dietetyków, zachęca do spożywania octu jabłkowego jako suplementu diety. Wpływa on na poprawę stanu zdrowia osób chorujących na dolegliwości alergiczne, zapalenie stawów, grypę, dnę moczanową (rozpuszcza kwas moczowy w stawach), pomaga w bólu gardła, leczy trądzikowe stany zapalne, łagodzi zgagę, poprawia samopoczucie u ludzi skarżących się na zespół chronicznego zmęczenia.

Wszystko za sprawą jego oczyszczających z toksyn właściwości i jednocześnie jest moczopędny...

POLECAM NOWOŚĆ u mnie OCET JABŁKOWY Z OWOCEM ROKITNIKA 20% Z MOJEGO OGRODU

oraz OCET JABŁKOWY Z ALOESEM 20% również posiadam sadzonki aloesu

INFORMACJE O ALOESIE ODSYŁAM DO STRONY: http://www.arkadia-polania.pl/aloes.php
źródło informacji literatura: mgr.Stefanii Korżawskiej, prof.Ożarowski, internet.