Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Roguska Struga To mała mleczarnia rzemieślnicza położona w samym sercu Warmii w Kolonii Redy, 3 km od Lidzbarka Warmińskiego. Produkty w niej wytwarzane powstają z mleka krowiego z lokalnych gospodarstw bezpośrednio po udoju. Dlaczego to ważne, że bezpośrednio po udoju? Bo mleko nie jest „męczone” dalekimi transportami i zmianami temperatury, przez co zachowuje maksimum swoich walorów. Nasze produkty wytwarzamy metodami tradycyjnymi i zgodnie ze sztuką, a zasada która nam przyświeca to wskrzeszenie zapomnianych smaków znanych z dzieciństwa. Jako firma rodzinna (AGROVIS) funkcjonujemy na rynku od 1992 roku. Od 10 lat prowadzimy szkolenia serowarskie. Roguska Struga to efekt wieloletniego gromadzenia wiedzy i doświadczenia. Nad jakością mleka czuwa lekarz weterynarii, a nad jakością naszych produktów dr inż. technologii mleczarstwa. Dlatego nasze wyroby zawierają tylko to co niezbędne. Nie stosujemy wzmacniaczy smaku ani przedłużaczy trwałości. Zapraszamy i życzymy smacznego!
Czym byłby nabiał tradycyjny bez dobrego, świeżego masła? Nasze masło tradycyjne wytwarzamy w sposób zgodny ze sztuką, czyli Z KWAŚNEJ ŚMIETANY. Ze świeżego mleka odwirowujemy śmietankę, którą pasteryzujemy i ukwaszamy przez kilkanaście godzin i następnie zmaślamy w masielnicy. Tym sposobem po około dwóch dniach uzyskujemy nasze tradycyjne, aromatyczne masło. Wyróżnia się ono śmietankowym smakiem i aromatem. Nie zawiera żadnych zbędnych dodatków. Doskonale nadaje się zarówno na kanapki, jak i do wypieków.