Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o.
Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół.
Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Tandoori Masala to oryginalna indyjska przyprawa. Świetnie nadaje się do potraw grillowanych. W marynacie z masali mięso i drób powinny pozostać najlepiej przez całą noc. Nadaje lekko ostry smak i intensywnie czerwony kolor.
Tandoori Masala to oryginalna indyjska przyprawa, używana do potraw przygotowywanych w tradycyjnym indyjskim piecu tandoor. W warunkach europejskich świetnie nadaje się do potraw grillowanych, najlepiej przygotować z dodatkiem masali, marynatę w której mięsa i drób mogą pozostać nawet całą noc. Przyprawa nadaje intensywnego czerwonego koloru oraz lekko ostry smak. Oczywiście przyprawy można używać także do potraw pieczonych i smażonych. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do mięs.
Tandoori Masala – Skład: kolendra, chili, kminek, kasja, goździki, koper włoski, nikla indyjska, czosnek, sól, czarny pieprz, suszony imbir, czarna gorczyca, czarny kardamon, mak, kurkuma, anyż gwiazdkowy, asafetyda, gałka muszkatołowa, triphala.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 239 Kcal
tłuszcz 8,7 g
nasycony kwas tłuszczowy 1,2 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 0 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 0 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 27,5 g
błonnik 1,9 g
cukier 0 g
białko 12,1 g
sód 0 mg
potas 0 mg
witamina A 411 IU
witamina C 0 mg
wapno 380 mg
żelazo 6 mg
cynk 5,7 mg
miedź 1,4 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Tandoori Masala to oryginalna indyjska przyprawa, używana do potraw przygotowywanych w tradycyjnym indyjskim piecu tandoor. W warunkach europejskich świetnie nadaje się do potraw grillowanych, najlepiej przygotować z dodatkiem masali, marynatę w której mięsa i drób mogą pozostać nawet całą noc. Przyprawa nadaje intensywnego czerwonego koloru oraz lekko ostry smak. Oczywiście przyprawy można używać także do potraw pieczonych i smażonych. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do mięs.
Tandoori Masala – Skład: kolendra, chili, kminek, kasja, goździki, koper włoski, nikla indyjska, czosnek, sól, czarny pieprz, suszony imbir, czarna gorczyca, czarny kardamon, mak, kurkuma, anyż gwiazdkowy, asafetyda, gałka muszkatołowa, triphala.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 239 Kcal
tłuszcz 8,7 g
nasycony kwas tłuszczowy 1,2 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 0 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 0 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 27,5 g
błonnik 1,9 g
cukier 0 g
białko 12,1 g
sód 0 mg
potas 0 mg
witamina A 411 IU
witamina C 0 mg
wapno 380 mg
żelazo 6 mg
cynk 5,7 mg
miedź 1,4 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...