Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Historia naszego młyna sięga XVIII wieku, początkowo był to młyn drewniany, napędzany wodą. W 1928 roku został przebudowany. Od 1944 roku po przeprowadzonej modernizacji i doprowadzeniu prądu, młyn jest elektryczny i działa do dziś.
Priorytetem naszej Firmy jest produkcja wyrobów, które spełniają oczekiwania Naszych Klientów. Nasza mąka produkowana jest bez dodawania substancji chemicznych. Dbamy o to, by Nasze wyroby były naturalne.
Adres:
Klecza Dolna 111
34-124 Klecza Górna
Godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek 6:30 - 15:00
sobota 6:30 - 12:00
niedziela nieczynne
Ceny poszczególnych produktów:
Mąka orkisz 500, razowa, 2000 : cena w zależności od opakowania 1kg- 6,50 zł 5kg - 30,00 zł
Mąka pszenna razowa typ 1850 cena 1 kg - 3 zł , 5 kg - 12,50 zł
Mąka razowa pszenna typ 2000 cena 1 kg 3 zł
Mąka grahamowa typ 1250 cena 1 kg 3 zł
Mąka Pszenna typ 500 na ciasta makarony domowe wypieki cena 1kg 2,50 zł 5kg 10,00 zł
Mąka chlebowa Pszenna typ 750 na chleby cena 1kg 2,50 zł 5 kg 10 zł
Mąka Żytnia typ 580 na zakwas lub do chleba cena 1 kg 3,00 zł 5 kg 12,50 zł
Mąka Żytnia razowa typ 1850 na zakwas na chleby lub na Żurki. cena 1 kg to 3 zł a 5 kg 12,50 zł
Mąka żytnia grahamowa typ 1250 cena 1 kg 3 zł
Mąka Tortowa typ 450 cena 3 zł
Krupczatka cena 3 zł
Otrębowa pszenna spożywcza cena 0,5 kg to 3 zł
Grysik cena 1 kg 3 zł
Kasza jęczmienna 1 kg cena 3 zł
Młyn Klecza - Dbamy o to, by Nasze wyroby były naturalne.
Mąkę produkujemy bez dodawania środków chemicznych, polepszaczy, wybielaczy itd.
Zboże kupujemy od lokalnych małych i sprawdzonych rolników. nasza produkcja jest tradycyjna od prawie 100 lat.
Orkisz już w starożytności był podstawą diety człowieka. W dzisiejszych czasach jest niestety niezbyt popularny i uprawia się go głównie w gospodarstwach ekologicznych. Mąka orkiszowa nie należy do najtańszych, ale za to swoimi właściwościami przewyższa inne mąki.
Mąka orkiszowa bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy B, A, E, D, miedź, cynk, selen, żelazo, fosfor, potas, oraz krzem. Zawiera łatwo przyswajalny gluten dzięki czemu może być stosowana w diecie bezglutenowej. Produkty wykonane z mąki orkiszowej poprawiają ogólne samopoczucie - przy przemęczeniu, osłabieniu, spadku odporności. Polecane są w diecie przy wielu przypadłościach zdrowotnych oraz w celu zapobiegania im – m.in.: choroby reumatyczne, nowotworowe, choroby serca i układu krążenia. Polecane są przy podwyższonym poziomie cholesterolu, alergiach, schorzeniach żołądkowo-jelitowych a nawet przy chorobach na tle nerwowym i depresjach.
1kg- 6,50 zł 5kg - 30,00 zł
Można ją stosować do wypieku chleba oraz bułek, jako dodatek do ciast, naleśników, pierogów, zacierek oraz do zagęszczania sosów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zapraszamy do odwiedzania Młyna - godziny otwarcia podane w "informacje o sprzedawcy".
Mąkę produkujemy bez dodawania środków chemicznych, polepszaczy, wybielaczy itd.
Zboże kupujemy od lokalnych małych i sprawdzonych rolników. nasza produkcja jest tradycyjna od prawie 100 lat.
Orkisz już w starożytności był podstawą diety człowieka. W dzisiejszych czasach jest niestety niezbyt popularny i uprawia się go głównie w gospodarstwach ekologicznych. Mąka orkiszowa nie należy do najtańszych, ale za to swoimi właściwościami przewyższa inne mąki.
Mąka orkiszowa bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy B, A, E, D, miedź, cynk, selen, żelazo, fosfor, potas, oraz krzem. Zawiera łatwo przyswajalny gluten dzięki czemu może być stosowana w diecie bezglutenowej. Produkty wykonane z mąki orkiszowej poprawiają ogólne samopoczucie - przy przemęczeniu, osłabieniu, spadku odporności. Polecane są w diecie przy wielu przypadłościach zdrowotnych oraz w celu zapobiegania im – m.in.: choroby reumatyczne, nowotworowe, choroby serca i układu krążenia. Polecane są przy podwyższonym poziomie cholesterolu, alergiach, schorzeniach żołądkowo-jelitowych a nawet przy chorobach na tle nerwowym i depresjach.
1kg- 6,50 zł 5kg - 30,00 zł
Można ją stosować do wypieku chleba oraz bułek, jako dodatek do ciast, naleśników, pierogów, zacierek oraz do zagęszczania sosów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zapraszamy do odwiedzania Młyna - godziny otwarcia podane w "informacje o sprzedawcy".
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...