Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o.
Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół.
Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Kmin rzymski, nazywany też kuminem. Dodany do zupy lub gulaszu doda potrawie ciepła. Wzbogaci smak ryżu, potraw z roślin strączkowych, dań meksykańskich i z wieprzowiny. Obniży poziom cholesterolu, wzmocni układ krwionośny.
Kmin rzymski, nazywany też kuminem, jest popularną przyprawą w Afryce Północnej, na Bliskim Wschodzie, Bałkanach, w Chile, Meksyku, Chinach i Indiach, czyli wszędzie tam, gdzie ceni się dobrze doprawione potrawy. Ma charakterystyczny orientalny zapach i smak (nie mylić z kminkiem). Stosuje się go praktycznie do wszystkich dań charakterystycznych dla tych regionów. Wchodzi też w skład wielu mieszanek przyprawowych. Można go dodawać do gulaszu, jagnięciny, dań z drobiu. Wzbogaca smak ryżu, potraw z roślin strączkowych (przede wszystkim fasoli). Jest wręcz konieczny w daniach meksykańskich: chilli con carne, sosie chili, a także zapiekance wieprzowej enchiladas (tradycyjne danie meksykańskie podawane w tortilli). Jest też dodatkiem do marynat mięsnych, dań z kapusty i pomidorów. Kumin należy stosować dość oszczędnie, gdyż jest raczej ostry, a przy tym jego smak jest lekko gorzkawy i dość intensywny. Potrawom nadaje ciepłego i ciężkiego posmaku.Owoce i ziele kuminu działają m.in. pobudzająco na serce i ośrodek oddechowy, pobudzają wydzielanie soków trawiennych, wzmacniają naczynia krwionośne, obniżają poziom złego cholesterolu.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 375 Kcal
tłuszcz 22 g
nasycony kwas tłuszczowy 2 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 14 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 3,3 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 44 g
błonnik 11 g
cukier 2 g
białko 18 g
sód 168 mg
potas 1788 mg
witamina A 1270 IU
witamina C 7,7 mg
wapno 931 mg
żelazo 66,4 mg
cynk 4,8 mg
miedź 0,9 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Kmin rzymski, nazywany też kuminem, jest popularną przyprawą w Afryce Północnej, na Bliskim Wschodzie, Bałkanach, w Chile, Meksyku, Chinach i Indiach, czyli wszędzie tam, gdzie ceni się dobrze doprawione potrawy. Ma charakterystyczny orientalny zapach i smak (nie mylić z kminkiem). Stosuje się go praktycznie do wszystkich dań charakterystycznych dla tych regionów. Wchodzi też w skład wielu mieszanek przyprawowych. Można go dodawać do gulaszu, jagnięciny, dań z drobiu. Wzbogaca smak ryżu, potraw z roślin strączkowych (przede wszystkim fasoli). Jest wręcz konieczny w daniach meksykańskich: chilli con carne, sosie chili, a także zapiekance wieprzowej enchiladas (tradycyjne danie meksykańskie podawane w tortilli). Jest też dodatkiem do marynat mięsnych, dań z kapusty i pomidorów. Kumin należy stosować dość oszczędnie, gdyż jest raczej ostry, a przy tym jego smak jest lekko gorzkawy i dość intensywny. Potrawom nadaje ciepłego i ciężkiego posmaku.Owoce i ziele kuminu działają m.in. pobudzająco na serce i ośrodek oddechowy, pobudzają wydzielanie soków trawiennych, wzmacniają naczynia krwionośne, obniżają poziom złego cholesterolu.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 375 Kcal
tłuszcz 22 g
nasycony kwas tłuszczowy 2 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 14 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 3,3 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 44 g
błonnik 11 g
cukier 2 g
białko 18 g
sód 168 mg
potas 1788 mg
witamina A 1270 IU
witamina C 7,7 mg
wapno 931 mg
żelazo 66,4 mg
cynk 4,8 mg
miedź 0,9 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...