Z własnego gospodarstwa.
Podana cena dotyczy kg. Sprzedaż wyłącznie całych tuszek. Waga ok 5-6kg.
Koźlina, podobnie jak jagnięcina, jest nad wyraz zdrowa, chuda (zawiera tłuszczu tyle co drób, przy poziomie białka jak w jagnięcinie), dostarcza rekordową ilość żelaza (ponad 4 mg/100g, podczas gdy mięso wołowe tylko ok. 2,2 ) sporo aminokwasów i innych odżywczych składników. No i możemy mieć pewność, że nie pochodzi z przemysłowych farm jak na przykład wieprzowina.
Zazwyczaj mięso kozie marynuje się przez ok. dobę w różnych mieszankach doprawionych ziołami, których bazą bywa wino, ocet lub jogurt. Najprostszym sposobem dalszej obróbki jest krótkie przesmażenie zamarynowanego mięsa i późniejsze wolne duszenie lub pieczenie z dodatkiem cebuli, rozmaitych warzyw i sosów.
Doskonale sprawdza się kozina w szaszłykach i gulaszach wszelkiej maści – począwszy od żydowskiego czulentu, po swojskie bogracze węgierskich bratanków.
Można też koźlinę grillować – w meksykańskich pueblach powstaje cabrito al pastor czyli mleczne koźlęta pieczone przez osiem godzin na ruszcie.
fragment zaczerpnięty ze strony - milczenie kóz
zobacz nas https://www.youtube.com/channel/UCFvJSPFDIRxmCsTAxHwGuRA? view_as=subscriber
Podana cena dotyczy kg. Sprzedaż wyłącznie całych tuszek. Waga ok 5-6kg.
Koźlina, podobnie jak jagnięcina, jest nad wyraz zdrowa, chuda (zawiera tłuszczu tyle co drób, przy poziomie białka jak w jagnięcinie), dostarcza rekordową ilość żelaza (ponad 4 mg/100g, podczas gdy mięso wołowe tylko ok. 2,2 ) sporo aminokwasów i innych odżywczych składników. No i możemy mieć pewność, że nie pochodzi z przemysłowych farm jak na przykład wieprzowina.
Zazwyczaj mięso kozie marynuje się przez ok. dobę w różnych mieszankach doprawionych ziołami, których bazą bywa wino, ocet lub jogurt. Najprostszym sposobem dalszej obróbki jest krótkie przesmażenie zamarynowanego mięsa i późniejsze wolne duszenie lub pieczenie z dodatkiem cebuli, rozmaitych warzyw i sosów.
Doskonale sprawdza się kozina w szaszłykach i gulaszach wszelkiej maści – począwszy od żydowskiego czulentu, po swojskie bogracze węgierskich bratanków.
Można też koźlinę grillować – w meksykańskich pueblach powstaje cabrito al pastor czyli mleczne koźlęta pieczone przez osiem godzin na ruszcie.
fragment zaczerpnięty ze strony - milczenie kóz
zobacz nas https://www.youtube.com/channel/UCFvJSPFDIRxmCsTAxHwGuRA? view_as=subscriber
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...