Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o.
Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół.
Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Kolendra mielona to produkt dla Zabieganych. Jeżeli nie Masz moździerza lub nie lubisz go używać ten produkt jest dla Ciebie. To 100% kolendry, bez glutaminianu i bez środków konserwujących. Kolendra to sprawdzony sposób m.in. na schorzenia żołądkowe zarówno u dorosłych, jak i na kolkę u dzieci. Jest bezpieczna dla niemowląt, uśmierza ból.
Kolendra mielona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych i przyprawowych.Ich aromat przypomina anyż, a smak jest najpierw łagodny, a potem ostry i korzenny.Nasiona są jednym z podstawowych składników indyjskiego curry. Jako przyprawy nasion kolendry najczęściej używa się w postaci mielonej. Można nią doprawiać sałatki, potrawy z ryżu, pieczone mięso wieprzowe, kiełbasy i inne wyroby mięsne. Niezwykły smak uzyskamy smażąc kilka nasion kolendry z kiełbasą. Poprawia smak kompotu jabłkowego, ciast, warzyw, sosów i niektórych ryb. Doskonale nadaje się do aromatyzowania świątecznych ciast, pierników, marcepanu i kruchych ciastek. Łagodzi smak potraw z roślin strączkowych, kapusty, dodaje się ją do farszy mięsnych i pasztetów. Kolendrą można też doprawiać buraki, musy jabłkowe i potrawy z marchwi.Kolendra zawiera witaminy A, B i C, a także sole mineralne.Pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wzmaga apetyt. Jest skuteczna w obniżaniu poziomu cholesterolu, cukru i ciśnienia.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 298 Kcal
tłuszcz 18 g
nasycony kwas tłuszczowy 1 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 13,6 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 55 g
błonnik 42 g
cukier 2 g
białko 12 g
sód 35 mg
potas 1267 mg
witamina A 0 IU
witamina C 21 mg
wapno 709 mg
żelazo 16,3 mg
cynk 4,7 mg
miedź 1 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Kolendra mielona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych i przyprawowych.Ich aromat przypomina anyż, a smak jest najpierw łagodny, a potem ostry i korzenny.Nasiona są jednym z podstawowych składników indyjskiego curry. Jako przyprawy nasion kolendry najczęściej używa się w postaci mielonej. Można nią doprawiać sałatki, potrawy z ryżu, pieczone mięso wieprzowe, kiełbasy i inne wyroby mięsne. Niezwykły smak uzyskamy smażąc kilka nasion kolendry z kiełbasą. Poprawia smak kompotu jabłkowego, ciast, warzyw, sosów i niektórych ryb. Doskonale nadaje się do aromatyzowania świątecznych ciast, pierników, marcepanu i kruchych ciastek. Łagodzi smak potraw z roślin strączkowych, kapusty, dodaje się ją do farszy mięsnych i pasztetów. Kolendrą można też doprawiać buraki, musy jabłkowe i potrawy z marchwi.Kolendra zawiera witaminy A, B i C, a także sole mineralne.Pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wzmaga apetyt. Jest skuteczna w obniżaniu poziomu cholesterolu, cukru i ciśnienia.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 298 Kcal
tłuszcz 18 g
nasycony kwas tłuszczowy 1 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 13,6 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 55 g
błonnik 42 g
cukier 2 g
białko 12 g
sód 35 mg
potas 1267 mg
witamina A 0 IU
witamina C 21 mg
wapno 709 mg
żelazo 16,3 mg
cynk 4,7 mg
miedź 1 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...