Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o. Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół. Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Kolendra to nieodzowny dodatek do ryb nadaje niepowtarzalny smak daniom rybnym, a jako składnik mieszanki ziołowej wtartej w kurczaka lub rybę utworzy pyszną aromatyczną skórkę. Niezwykły smak uzyskamy dodając kolendrę do smażonej kiełbasy. Kolendra jest dopełnieniem wielu receptur chili.

Kolendra pochodzi z obszarów rejonu Morza Śródziemnego. w chwili obecnej najwięcej kolendry dostarczają Iran, Indie, kraje Bliskiego Wschodu.W kuchni zastosowanie mają wszystkie części roślinśy. Liście mają aromat zbliżony do anyżku, natomiast nasiona są słodkawe i pachną skórką pomarańczową.Najczęściej jednak stosowane są właśnie nasiona,które świetnie doprawiają potrawy z mięs (Pieczeń z wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, gęsi) sałat, zup, kiełbas i pasztetów. Stosuje się ją także do marynowania kiszonej kapusty, czerwonych buraków, ogórków, grzybów oraz śledzi. Stosuje się ją także do przyrządzania deserów: ciast, kremów i lodów.Kolendra pobudza apetyt, przyspiesza trawienie, a także wywiera korzystny wpływ na układ nerwowy.



wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 298 Kcal
tłuszcz 18 g
nasycony kwas tłuszczowy 1 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 13,6 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 55 g
błonnik 42 g
cukier 2 g
białko 12 g
sód 35 mg
potas 1267 mg
witamina A 0 IU
witamina C 21 mg
wapno 709 mg
żelazo 16,3 mg
cynk 4,7 mg
miedź 1 mg

Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl