Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o. Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół. Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Gorczyca żółta jest delikatniejsza od czarnej to prawdziwa królowa wśród przypraw. Fantastycznie łączy się z jajkiem czy żółtym serem, nadając im wyrazistego, zdecydowanego smaku. Jest wykorzystywana do sporządzania musztardy, dodaje się ją do marynat, sosów, zup i potraw z warzyw.
Gorczyca żółta używana jest do marynowania jako środek silnie konserwujący. Oprócz tego stosuje się do aromatyzowania korniszonów i różnych warzyw w occie, kiszonek oraz przetworów wędliniarskich. Mieloną gorczycę dodaje się do tłustych mięs, kiełbas, gotowanych ryb, gorących i zimnych sosów, zapiekanek, duszonych warzyw a pokrojone świeże listki do sałatek. W medycynie stosuje się ją w formie sproszkowanej do okładów poprawiających krążenie krwi a także do uśmierzania bólu i stanów zapalnych, reumatycznych i artretycznych.



wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 471 Kcal
tłuszcz 29 g
nasycony kwas tłuszczowy 1 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 19,8 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 5,4 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 36 g
błonnik 15 g
cukier 5 g
białko 25 g
sód 5 mg
potas 682 mg
witamina A 61,2 IU
witamina C 3 mg
wapno 521 mg
żelazo 10 mg
cynk 5,7 mg
miedź 0,4 mg

Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl