Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o.
Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół.
Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Gorczyca czarna swój charakterystyczny gorzki smak zawdzięcza synapinie – związkowi zawartemu w nasionach. W przeciwieństwie do innych przypraw, nasiona pozbawione są zapachu. Dla podkreślenia i wydobycia aromatu przed dodaniem do potraw nasiona można uprażyć w gorącym oleju.
Gorczyca jest rośliną pochodzącą z terenów Europy oraz Azji. Gorczyca jest właściwie bez zapachu, na początku smak słodkawo-mdły później się zaostrza, lekko palący, zbliżony do smaku chrzanu. Wykorzystywana również w medycynie ludowej, do mieszanek ziołowych.Gorczyce zastosować można do maseł ziołowych, musztardy, surówek, wędlin, mięsa wołowego i wieprzowego, potraw rybnych, marynat, kwaszonych ogórków, kiszonej kapusty, surówek, majonezów i warzyw z octem. Jest podstawową rośliną, wraz z kolendrą, estragonem i pieprzem, używaną do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Jest bardzo często stosowanym dodatkiem do wszelkich marynat, tłustych mięs oraz wędlin, potraw z jaj, sera i do różnych sosów.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 469 Kcal
tłuszcz 29 g
nasycony kwas tłuszczowy 1 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 19,8 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 35 g
błonnik 15 g
cukier 7 g
białko 25 g
sód 5 mg
potas 682 mg
witamina A 62 IU
witamina C 3 mg
wapno 521 mg
żelazo 10 mg
cynk 5,7 mg
miedź 0,4 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Gorczyca jest rośliną pochodzącą z terenów Europy oraz Azji. Gorczyca jest właściwie bez zapachu, na początku smak słodkawo-mdły później się zaostrza, lekko palący, zbliżony do smaku chrzanu. Wykorzystywana również w medycynie ludowej, do mieszanek ziołowych.Gorczyce zastosować można do maseł ziołowych, musztardy, surówek, wędlin, mięsa wołowego i wieprzowego, potraw rybnych, marynat, kwaszonych ogórków, kiszonej kapusty, surówek, majonezów i warzyw z octem. Jest podstawową rośliną, wraz z kolendrą, estragonem i pieprzem, używaną do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Jest bardzo często stosowanym dodatkiem do wszelkich marynat, tłustych mięs oraz wędlin, potraw z jaj, sera i do różnych sosów.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 469 Kcal
tłuszcz 29 g
nasycony kwas tłuszczowy 1 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 19,8 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 35 g
błonnik 15 g
cukier 7 g
białko 25 g
sód 5 mg
potas 682 mg
witamina A 62 IU
witamina C 3 mg
wapno 521 mg
żelazo 10 mg
cynk 5,7 mg
miedź 0,4 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...