Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Jesteśmy rolnikami dla których uprawa ziemi to coś więcej, niż produkowanie warzyw i owoców.
Wierzymy, że każdy poprzez codzienne wybory żywieniowe może zmieniać świat – własny, swoich bliskich, lokalnych społeczności. Suma tych wyborów, pomnożona przez 7 mld, kształtuje sytuację globalną. Jednak wszystko zaczyna się od zawartości pojedynczego talerza. Zadbaj by Twój był pełen świeżych, soczystych, ekologicznych warzyw i owoców. Rozpocznij zmianę już dziś!
Nasza misja
Idea rolnictwa ekologicznego została stworzona przez grupę entuzjastów społecznej odpowiedzialności za wytwarzane produkty rolne. Pełnowartościowe warzywa i owoce uprawiane z poszanowaniem środowiska naturalnego rolnik rozprowadzał w najbliższej społeczności, najczęściej sąsiadów. Istotną rolę odgrywało odpowiednie traktowanie ziemi – nawożenie naturalnym kompostem lub zasiew jesienią specjalnych roślin (rozkładając się wzbogacały glebę), różnorodność upraw i płodozmian, który właściwie ułożony podnosił żyzność danego obszaru. Nie było problemu pestycydów i certyfikatów ponieważ taki rolnik miał silnie zakorzenione przekonanie, że uprawa ziemi jest powołaniem, rodzajem misji, a nie zwykłym czerpaniem zysku. Z czasem okazało się jednak, że gospodarstwa ekologiczne to wysokodochodowy interes i zaczynają się w niego angażować osoby, których nie pociąga sama idea, a chęć wzbogacenia się. Powstał więc system certyfikatów i norm, aby chociaż w części opanować wklejanie na produktach znaczka „ekologiczne”. I w ten sposób narodził się gigantyczny przemysł, który co prawda zachowuje zakaz stosowania najbardziej trujących pestycydów, ale z pierwotną ideą ma niewiele wspólnego. Dzisiejsze gospodarstwa ekologiczne na świecie (szczególnie w Stanach) to często ogromne farmy, wyspecjalizowane niejednokrotnie na jeden lub grupę produktów, które przez wyjałowienie ziemi nie są w pełni wartościowe odżywczo. Taka specjalizacja poszczególnych gospodarstw ekologicznych wiąże się także z transportem. Produkt przewozi się tysiące kilometrów, co jest żywym zaprzeczeniem ekologii – nie dość, że ogałaca się złoża naturalne (ropa), to jeszcze znacząco zanieczyszcza środowisko.
Chleb wypiekany na naturalnym zakwasie.
Producent: Farma Świętokrzyska Sp. z o. o.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w warunkach chłodniczych do daty minimalnej trwałości.
Składniki: Kasza gryczana niepalona (30%)*, kasza jaglana (9%)*, mąka winogronowa *, sezam*, siemię lniane*, słonecznik*, woda, sól himalajska
* Produkt ekologiczny
Może dodatkowo zawierać: soję, orzechy, seler, gorczycę.
UWAGA:
- chleb wypiekany na naturalnym zakwasie,
- bez drożdży,
- bez cukru,
- bez glutenu,
- bardzo niska zawartość soli himalajskiej,
- bez kukurydzy, soi, skrobi ziemniaczanej i innych wypełniaczy,
- bez polepszaczy.
Termin przydatności do spożycia uwarunkowany sposobem przechowywania produktu, a mianowicie:
1. W przypadku przechowywania chleba w warunkach chłodniczych 0-6º C, należy spożyć w ciągu 30 dni od daty produkcji.
Producent: Farma Świętokrzyska Sp. z o. o.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w warunkach chłodniczych do daty minimalnej trwałości.
Składniki: Kasza gryczana niepalona (30%)*, kasza jaglana (9%)*, mąka winogronowa *, sezam*, siemię lniane*, słonecznik*, woda, sól himalajska
* Produkt ekologiczny
Może dodatkowo zawierać: soję, orzechy, seler, gorczycę.
UWAGA:
- chleb wypiekany na naturalnym zakwasie,
- bez drożdży,
- bez cukru,
- bez glutenu,
- bardzo niska zawartość soli himalajskiej,
- bez kukurydzy, soi, skrobi ziemniaczanej i innych wypełniaczy,
- bez polepszaczy.
Termin przydatności do spożycia uwarunkowany sposobem przechowywania produktu, a mianowicie:
1. W przypadku przechowywania chleba w warunkach chłodniczych 0-6º C, należy spożyć w ciągu 30 dni od daty produkcji.
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...