Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o.
Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół.
Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Cynamon w starożytnym Egipcie używany był w procesie mumifikacji. To wysuszona kora cynamonowca cejlońskiego (u nas dł. laski 10-12 cm). Ma rdzawo brązowy kolor, przyjemny aromat i słodko korzenny smak. Występuje w postaci zwiniętych w rulonik kilkucentymetrowych kawałków kory lub w postaci proszku. Świetnie komponuje się z gruszkami i jabłkiem, niezbędny jako dodatek do grzańca.
Przyprawę otrzymuje się z wysuszonej kory drzewa cynamonowca. Występuje w dwóch postaciach, utarty na proszek lub w niewielkich, zwiniętych w rulonik kawałkach (u nas ok. 10-12cm), ma kolor rdzawy i dzięki zawartemu w niej olejkowi cynamonowemu charakterystyczny słodkawo-korzenny, lekko piekący smak i silny aromat.Cynamon jako słodka przyprawa znakomicie nadaje się do dań zarówno słodkich jak i pikantnych.Zastosowanie do słodkich potraw z ryżu, pieczonych jabłek, budyniu, ciast, słodkich sosów, duszonych jarzyn, deserów, wypieków, ciast miodowych, szarlotek, ciast orzechowych, wina grzanego i ponczu, herbaty innych napoi. Niewielkie ilości cynamonu służą do aromatyzowania gulaszu, baraniny, gotowanych ryb i szynki oraz jagnięciny.Bardzo dobrze komponuje się z herbatą, wraz z podanym naparem pomaga zwalczyć przeziębienie, rozgrzewa. Dodatkowo cynamon obniża poziom cukru we krwi (polecany diabetykom). Olejek cynamonowy ma działanie antyseptyczne. Polecany przy grypie, przeziębieniach oraz reumatyzmie.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 247 Kcal
tłuszcz 1 g
nasycony kwas tłuszczowy 0 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 81 g
błonnik 53 g
cukier 2 g
białko 4 g
sód 10 mg
potas 431 mg
witamina A 295 IU
witamina C 3,8 mg
wapno 1002 mg
żelazo 8,3 mg
cynk 1,8 mg
miedź 0,3 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Przyprawę otrzymuje się z wysuszonej kory drzewa cynamonowca. Występuje w dwóch postaciach, utarty na proszek lub w niewielkich, zwiniętych w rulonik kawałkach (u nas ok. 10-12cm), ma kolor rdzawy i dzięki zawartemu w niej olejkowi cynamonowemu charakterystyczny słodkawo-korzenny, lekko piekący smak i silny aromat.Cynamon jako słodka przyprawa znakomicie nadaje się do dań zarówno słodkich jak i pikantnych.Zastosowanie do słodkich potraw z ryżu, pieczonych jabłek, budyniu, ciast, słodkich sosów, duszonych jarzyn, deserów, wypieków, ciast miodowych, szarlotek, ciast orzechowych, wina grzanego i ponczu, herbaty innych napoi. Niewielkie ilości cynamonu służą do aromatyzowania gulaszu, baraniny, gotowanych ryb i szynki oraz jagnięciny.Bardzo dobrze komponuje się z herbatą, wraz z podanym naparem pomaga zwalczyć przeziębienie, rozgrzewa. Dodatkowo cynamon obniża poziom cukru we krwi (polecany diabetykom). Olejek cynamonowy ma działanie antyseptyczne. Polecany przy grypie, przeziębieniach oraz reumatyzmie.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 247 Kcal
tłuszcz 1 g
nasycony kwas tłuszczowy 0 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 81 g
błonnik 53 g
cukier 2 g
białko 4 g
sód 10 mg
potas 431 mg
witamina A 295 IU
witamina C 3,8 mg
wapno 1002 mg
żelazo 8,3 mg
cynk 1,8 mg
miedź 0,3 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...