Informacje o sprzedawcy:
Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Saporum Sp. z o.o.
Jesteśmy bezpośrednim importerem wysokiej jakości przypraw z Indii.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw i ziół.
Chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach przypraw i ziół - zajrzyj na naszą stronę www.saporum.pl
Curry jest mieszanką przypraw znaną od tysięcy lat. W Indiach jest narodową przyprawą. Curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych oraz warzyw, ryżu i sosów. Prócz walorów smakowych nadaje potrawom piękną żółtą barwę.
Curry jest mieszanką sproszkowanych przypraw, które od tysięcy lat kształtują smak potraw w Indiach, gdzie jest narodową przyprawą. Istnieje ogromna liczba jej wariantów. Obecnie jest to jedna z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Nazwą curry określa się także potrawy typu ragout z wieprzowiny, baraniny, drobiu i ryb przyrządzane z dodatkiem mieszanki curry. W skład przyprawy wchodzą takie surowce aromatyczne jak: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. Curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Curry szczególnie nadaje się do aromatyzowania ryżu, któremu użycza pięknej żółtej barwy. Nadaje się również do potraw z drobiu, ryb, sosów itp.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 325 Kcal
tłuszcz 14 g
nasycony kwas tłuszczowy 2 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 5,6 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 2,6 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 58 g
błonnik 33 g
cukier 3 g
białko 13 g
sód 52 mg
potas 1543 mg
witamina A 986 IU
witamina C 11,4 mg
wapno 478 mg
żelazo 29,6 mg
cynk 4,1 mg
miedź 0,8 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Curry jest mieszanką sproszkowanych przypraw, które od tysięcy lat kształtują smak potraw w Indiach, gdzie jest narodową przyprawą. Istnieje ogromna liczba jej wariantów. Obecnie jest to jedna z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Nazwą curry określa się także potrawy typu ragout z wieprzowiny, baraniny, drobiu i ryb przyrządzane z dodatkiem mieszanki curry. W skład przyprawy wchodzą takie surowce aromatyczne jak: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. Curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Curry szczególnie nadaje się do aromatyzowania ryżu, któremu użycza pięknej żółtej barwy. Nadaje się również do potraw z drobiu, ryb, sosów itp.
wartości odżywcze na 100 g ilość
wartość energetyczna 325 Kcal
tłuszcz 14 g
nasycony kwas tłuszczowy 2 g
mono nienasycone kwasy tłuszczowe 5,6 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 2,6 g
cholesterol 0 mg
węglowodany 58 g
błonnik 33 g
cukier 3 g
białko 13 g
sód 52 mg
potas 1543 mg
witamina A 986 IU
witamina C 11,4 mg
wapno 478 mg
żelazo 29,6 mg
cynk 4,1 mg
miedź 0,8 mg
Posiadamy opakowania o różnej gramaturze.
Więcej informacji o właściwościach przypraw i wielkościach opakować na stronie www.saporum.pl
Jeszcze nikt nie ocenił tego ogłoszenia...