Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Witam, przygodę z chlebem rozpoczęłam ponad 5 lat temu -a może i jeszcze to było dawniej:) - to wtedy zaczynałam pomagać piec chleb mojej mamie. W końcu mama namówiła mnie ponad rok temu abym zaczęła piec chleb u siebie! I tak to już trwa - tydzień w tydzień rozrabiam zakwas i bawię się w piekarza! Traktuję to jako inwestycję w zdrowie! Nie ma nic lepszego niż zakwas dla odbudowania odporności organizmu. W końcu jak mówią lekarze - 80% odporności znajduje się w jelitach a zakwas który jest w chlebie wszystko w nich reguluje! Zapraszam!
Witam,
proponuję chleb na zakwasie - dzięki któremu możemy podnieść sobie odporność w sposób łatwy i przyjemny.

Piekę chleb dwa razy w tygodniu (wtorek, piątek), jeśli ktoś byłby zainteresowany proszę o informację dzień wcześniej o rodzaju jaki by chciał.
Zakwas z mąki żytniej.
Rodzaje chleba do wyboru:
-Chleb bez dodatków - tylko z mąki chlebowej pszennej (typ '750) - 10 zł/kg
-Chleb bez dodatków bardzo lekkostrawny - tylko z mąki pszennej (typ tortowa '450) - 10zł/kg
-Chleb rozmaitości, pieczony z mąki chlebowej (typ ;750) - niepowtarzalny smak nadany przez dodatki - płatki owsiane, otręby owsiane, siemię lniane mielone, pestki słonecznika, pestki dyni, sezam czarny, sezam naturalny, płatki jaglane, zarodki pszenicy, mąka z kasztanowca jadalnego- 15zł/kg
-Chleb z jednym z wyżej wymienionych dodatków - do wyboru rodzaj mąki (pszenna tortowa, chlebowa) - cena 11,5 zł/kg

Bochenki średnio mają od 1,2 - 1,5kg

Chleb trzymany w lnianej ściereczce i opakowaniu papierowym zachowuje świeżość przez około tydzień, nie pleśnieje - cały ten czas zachowuje wyśmienity smak.

Na terenie Przymorza Wielkiego, Przymorza Małego i Zaspy - dowóz gratis.
Mogę również wysłać na życzenie!