Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Zapraszamy do sklepu www.werka.eu „Werkowanie” - to zaokrąglanie ciasta na chleb. WERKA® nawiązuje do historii naszej rodziny, gdzie od dobrych stu lat mąka i chleb stanowią świat, wokół którego przez pokolenia toczyło się nasze codzienne życie. Nasze branżowe tradycje rodzinne, sięgają 1910 roku, kiedy to pradziadek Jan Dudek, młynarz we własnym młynie-wiatraku świadczył usługi dla okolicznych rolników zmieniając ziarna zbóż w mąkę. W drugiej linii rodowej, dziadek Henryk Cichowski od roku 1927 w Szczecinie, zapoczątkował swój fach jako piekarz. Obecnie efektem jego ciężkiej, wieloletniej pracy oraz jego żony Teodozji, jest prężnie działająca firma na rynku warszawskim. Od 1970 roku Jan Dudek wraz z żoną Danutą, córką H. Cichowskiego, rozpoczął prowadzenie własnej cukierni, dziś znanej i lubianej przez rzeszę klientów, Cukierni EKLER w Mińsku Mazowieckim. W 2018 roku postanowiliśmy powrócić do korzeni młynarsko-piekarskich i podjęliśmy się ambitnego celu - wprowadzenia na rynek prozdrowotnych wyrobów z ziaren zbóż i pieczywa świeżego. Po rocznych próbach wypiekowych i opracowaniu oryginalnych receptur, pragniemy podzielić się z Państwem wyjątkowym smakiem chleba i zaoferować nową jakość mąk bez dodatków chemicznych oraz bułek tartych z czystych mąk Werka® Pieczywo i mąki dla zdrowia.
Naturalna mieszanka wypiekowa chleba pytlowego żytnio- pszennego "Staropolskiego"
Upiecz samemu Chleb Staropolski! Połączenie prostoty i wykwintności: tradycyjna cebula, której ze względów zdrowotnych nie powinno się nazywać pospolitą w połączeniu z czerwoną papryką nada Twojemu pieczywu niepowtarzalny smak i aromat.
Mieszanka służy do przygotowania chleba na zakwasie i na drożdżach.
Naturalna mieszanka chlebowa WERKA®
to satysfakcja z domowego wypieku chleba. Odpowiednio skomponowana mieszanka mąk: pszennej, żytniej pytlowej, daje możliwość samodzielnego upieczenia chleba o recepturze identycznej z chlebem Staropolskim