Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Historia naszego młyna sięga XVIII wieku, początkowo był to młyn drewniany, napędzany wodą. W 1928 roku został przebudowany. Od 1944 roku po przeprowadzonej modernizacji i doprowadzeniu prądu, młyn jest elektryczny i działa do dziś. Priorytetem naszej Firmy jest produkcja wyrobów, które spełniają oczekiwania Naszych Klientów. Nasza mąka produkowana jest bez dodawania substancji chemicznych. Dbamy o to, by Nasze wyroby były naturalne. Adres: Klecza Dolna 111 34-124 Klecza Górna Godziny otwarcia: poniedziałek - piątek 6:30 - 15:00 sobota 6:30 - 12:00 niedziela nieczynne Ceny poszczególnych produktów: Mąka orkisz 500, razowa, 2000 : cena w zależności od opakowania 1kg- 6,50 zł 5kg - 30,00 zł Mąka pszenna razowa typ 1850 cena 1 kg - 3 zł , 5 kg - 12,50 zł Mąka razowa pszenna typ 2000 cena 1 kg 3 zł Mąka grahamowa typ 1250 cena 1 kg 3 zł Mąka Pszenna typ 500 na ciasta makarony domowe wypieki cena 1kg 2,50 zł 5kg 10,00 zł Mąka chlebowa Pszenna typ 750 na chleby cena 1kg 2,50 zł 5 kg 10 zł Mąka Żytnia typ 580 na zakwas lub do chleba cena 1 kg 3,00 zł 5 kg 12,50 zł Mąka Żytnia razowa typ 1850 na zakwas na chleby lub na Żurki. cena 1 kg to 3 zł a 5 kg 12,50 zł Mąka żytnia grahamowa typ 1250 cena 1 kg 3 zł Mąka Tortowa typ 450 cena 3 zł Krupczatka cena 3 zł Otrębowa pszenna spożywcza cena 0,5 kg to 3 zł Grysik cena 1 kg 3 zł Kasza jęczmienna 1 kg cena 3 zł
Młyn Klecza - Dbamy o to, by Nasze wyroby były naturalne.

Mąkę produkujemy bez dodawania środków chemicznych, polepszaczy, wybielaczy itd.
Zboże kupujemy od lokalnych małych i sprawdzonych rolników. nasza produkcja jest tradycyjna od prawie 100 lat.

Po złożeniu zamówienia otrzymacie Państwo mąkę świeżo zmieloną w młynie. Jest ona wysokiej jakości.


MĄKA ŻYTNIA GRAHAMOWA mąka typ 1250
1kg - 3zł

Typ mąki oznacza stopień oczyszczenia, a co za tym idzie, zawartość składników mineralnych - im większa liczba, tym więcej w mące zostało cennych dla zdrowia witamin, minerałów i błonnika pokarmowego. Oczyszczanie mąki z łusek (otrąb, zarodków) pozbawia ją tych substancji pokarmowych, ale nadaje mące odpowiednie właściwości do różnych wypieków i innych zastosowań.

Typ mąki 1850 oznacza 1,85% zawartości substancji mineralnych w mące.


Stosowana jest najczęściej do wyrobu pieczywa typu Graham (chleb razowy). Coraz częściej dodaje się ją do ciasta naleśnikowego, pierogowego. Przyrządza się z niej makarony, ciastka i dietetyczne batony. Niekiedy dodawana jest do zakwasu na żur.Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Zapraszamy do odwiedzania Młyna - godziny otwarcia podane w "informacje o sprzedawcy".