Informacje o sprzedawcy: Pokaż zdjęcia z ogłoszenia
Sprzedam ogórki kiszone w słoikach 0,9 litra, waga brutto - 1,2 kg.
Jest to mój własny wyrób, którego wytworzeniem zajmuję się na przełomie lipca i sierpnia co roku korzystając z dobrodziejstw wsi Krzemień nad Bugiem. Proces kiszenia oparty jest tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach, bez sztucznych konserwantów, bez pasteryzacji - pełny skład: ogórki gruntowe, chrzan ogrodowy, czosnek, koper, liść dębu, liść wiśni, sól spożywcza kamienna - niejodowana oraz woda źródlana. Ogórki są bardzo wyraziste w smaku, twarde i chrupiące - nieporównywalne do tych z masowej produkcji a przechowywane w zalewie w chłodnym miejscu utrzymają swoją świeżość przez kilka tygodni po otwarciu słoja.
Zachęcam do zakupu - 100% zadowolonych konsumentów !!!
Możliwa dostawa

ZAMÓW JUŻ TERAZ - ODBIERZ WE WRZEŚNIU 10 słoików + 1 GRATIS !!!

Dla zainteresowanych kilka faktów:
Ogórki kiszone nie tylko dobrze smakują, służą jako baza surówek, zupy ogórkowej czy stanowią świetną przystawkę do wielu dań, ale także wzbogacone są o cenne składniki odżywcze w stosunku do ogórków świeżych. Ogórki gruntowe poddane procesowi kiszenia nabierają nowych właściwości - wzrasta ilość witaminy C oraz witamin z grupy B (B2, B3, B6, B12). Poza tym kiszonki zawierają witaminę E – źródło młodości oraz witaminę K, która korzystnie wpływa na proces krzepnięcia krwi. Co ważne - obecność bakterii probiotycznych reguluje skład prawidłowej mikroflory bakteryjnej, która sprzyja procesowi trawienia. Proces kiszenia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności - pozwala na dłuższe jej przechowywanie bez strat składników odżywczych. Ogórki są polecanym warzywem w dietach odchudzających. Kiszenie sprawia, że stają się lekkostrawne i pełne wartości odżywczych, nie tylko wspomagają proces odchudzania, ale także poprawiają kondycję całego organizmu, zapobiegając infekcjom i wzmacniając działanie układu odpornościowego. Świetnie nadają się także do oczyszczania organizmu z toksyn. Regularnie spożywanie kiszonek usprawnia przemianę materii, wspomaga regulację gospodarki cholesterolowej, podnosi wydajność procesu odbudowy tkanki kostnej i tkanki łącznej. Kiszonki wzmacniają odporność, uodporniają na stres, poprawią kondycję włosów, paznokci i skóry, regulują ciśnienie krwi, obniżają poziom złego cholesterolu, zapobiegają niedokrwistości (anemii), chronią przed nowotworami – same korzyści dla naszego zdrowia …